Cégvilág

Tavasszal megnyithat Budapest új fürdője

A tervek szerint 2011 tavaszán nyílik meg a Rácz Hotel & Thermal Spa, ám elképzelhető, hogy a Rácz Fürdő próbaüzeme már korábban elkezdődik – mondta a Turizmus Panoráma Bulletinnek Horváth Tibor, értékesítési és marketingigazgató. Az üzemeltető kiválasztása folyamatban van, erről a tulajdonosok a későbbiekben adnak tájékoztatást. A szálloda és a fürdő építészetileg elkészült, a berendezés és a belsőépítészeti munkálatok nagyjából befejeződtek, csupán néhány apróság hiányzik a nyitás előtt.

A szálloda 67 szobával, amelyek választéka a superior lakóegységtől a királyi lakosztályig terjed; két étteremmel és bárral, konferencialehetőségekkel várja majd vendégeit a Tabánban, közvetlenül a Rácz Fürdő szomszédságában.

A fürdő és a hozzá kapcsolódó szálloda megnyitása már több éve várat magára. Az eredeti tervek szerint a Kempinski üzemeltette volna a szállodai egységet, ám a vállalat hamar kiszállt az üzletből, s végül a Baglioni csoporttal állapodtak meg az üzemeltetésről. A Rác gyógyfürdőhöz kapcsolódó projekt megvalósításához 750 millió forint pályázati támogatást nyertek el 2005-ben a turisztikai hivataltól.

A Fővárosi közgyűlés 2008 áprilisban a befejezési határidőt a beruházó kérésére újabb egy évvel eltolta, 2009 júniusban ismét át kellene adni a négycsillagos szállodát.

Az újjáépített fürdő 8 ezer négyzetméterén 14 medence, számos törökfürdő és spa szolgáltatás és a még Ybl Miklós által tervezett zuhanycsarnok várja a jól fizető vendégeket.

A fejlesztést végző Rác Nosztalgia Kft.-t a Rác gyógyfürdő felújításának és majdani üzemeltetésének a megvalósítására hozták létre 2003-ban. A projektcég kisebb hányadban a Fővárosi Önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő Budapest Gyógyfürdő és Hévizei Zrt. birtokolja, nagyobbrészt ingatlanbefektető vállalatok tuajdonában áll.

fürdő turizmus Fővárosi Közgyűlés Rác Nosztalgia Kft Rácz Ybl Miklós
Kapcsolódó cikkek