Cégvilág

Új alappal lép színre az OTP - Verseny a kockázati tőke piacán

Új alappal lép színre az OTP csoport. Élénkülni látszik a kockázatitőke-piac. Erre utal, hogy az Európai Unió kis- és középvállalkozások számára finanszírozási eszközöket biztosító Jeremie programjában mind több hazai alapkezelő hoz befektetési döntéseket.

Élénkülni látszik a kockázatitőke-piac. Erre utal, hogy az kis- és középvállalkozások számára finanszírozási eszközöket biztosító Jeremie programjában mind több hazai alapkezelő hoz befektetési döntéseket.

A felpezsdülés jele az is, hogy lapunk információja szerint mintegy tízmilliárd forintnyi tőkével új kockázati alap felállítását tervezi az OTP többségi tulajdonában lévő PortfoLion Zrt. Az OTP-nél úgy látják, érdemes lehet egy olyan kockázati- és magántőkealapot is létrehozni, amely a Jeremie programból kiszorult, nagyobb és érettebb fázisban lévő cégeket is finanszíroz. A kkv-knak nemcsak forrásra, hanem a kapcsolati hálóhoz való hozzáférésre, pontos üzleti tervekre, fejlődésre és expanzióra is igénye van – figyelmeztetett piaci tapasztalatai alapján Bruckner Zoltán, a Primus Capital befektetési igazgatója.

Cége már három befektetési döntést hozott és további kettőt tervez még az idén. A kockázatitőke-programnak komoly létjogosultsága van a piacon, nagy az érdeklődés iránta – nyilatkozta Erdei Sándor, a DBH csoport vezérigazgatója is. A DBH ugyancsak három tőkekihelyezésről határozott, és még két döntést tervez az év végéig. Az illetékes tárca mindeközben arról tájékoztatta lapunkat, hogy az eddigieknél nagyobb keretet biztosítana a Jeremie program számára a kormány, mert fontosnak tartja kkv-fejlesztő szerepét.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható


OTP primus capital kockázati alap
Kapcsolódó cikkek