Cégvilág

500 milliós fejlesztés a hazai navigációs cégnél

Közel 500 millió forintos fejlesztésbe fogott a magyar tulajdonban lévő Nav N Go Kft. amelyből az európai uniós és a magyar állami támogatás együttes összege 149,5 millió forintot tesz ki.

A fejlesztés – amelyben a társaság 44 rendszertervező, szoftverfejlesztő és adatbázis-szakértő fejlesztője vesz részt a munka 12 hónapos időtartama alatt – a multimédia és a navigáció egy rendszerbe integrálását célozza.

A N Go a mobil, a járműipari és a hordozható navigációs berendezések piacán vívott ki komoly ismertséget, és emellett saját digitális térképek fejlesztésével is foglalkozik. A vállalat első szoftvertermékét a 2006-os németországi CeBIT-en mutatta be. Azóta világszerte több mint 70 készülékgyártó vállalattal alakított ki üzleti kapcsolatot.

„A Nav N Go Kft-t a szakma eddig is egy vezető autóipari navigációs beszállítóként tartotta számon. Az elnyert támogatások révén vállalatunk a jövőben tovább erősítheti piaci pozícióját ezen a területen, teret nyitva ezzel a jövő navigációs technológiáinak és az autós navigáció legszélesebb körben való elérhetőségének” – nyilatkozta Vahl Tamás, a Nav N Go Kft. ügyvezető igazgatója.

szoftverfejlesztő uniós támogatás navigációs Vahl Tamás Nav N Go fejlesztés
Kapcsolódó cikkek