Cégvilág

A fiatalokért verseng a Class FM és a Rádió 1

Az egyes rádiócsatornák hallgatottságának változásai mellett nem mozdult el számottevően a magyarországi össz-rádióhallgatás volumene - derül ki a GfK felméréséből.

2010 szeptemberében (egy átlagos hétköznapon vagy egy átlagos hétvégi napon) a 15 évnél idősebb magyar népesség 87,3 százaléka, azaz 7 438 000 fő hallgatott rádiót és a naponta rádiózásra fordított idő a hallgatók körében átlagosan 4 óra 17 perc volt, amely közel azonos érték az előző hónaphoz képest.

A rádióhallgatás napi görbéje az első őszi hónapot tekintve kismértékben átalakult a nyári hónapokhoz viszonyítva: a görbe a munkába indulás időszakát követve hamarabb kezd épülni, de a csúcsot továbbra is 9 órakor éri el. Jelentősen megváltozott viszont a kora délutáni hallgatottság, mely 14 órakor kezd növekedni s egy második kiemelkedő időszakként 17 óráig 17-19 százalékos hallgatottságot biztosított a rádiók számára.

Ami az egyes rádiók hallgatottságát illeti, látható, hogy a fiatalok kegyeiért a Class FM és a Rádió 1 verseng. Országos szinten a 15-29 éves korosztály körében a Class FM vezeti a hallgatottsági listát, a második a Neo FM, a harmadik pedig a Rádió 1. Budapesten viszont egyértelműen a Rádió 1 vezet ebben a korosztályban, a második Class FM mögött szorosan "lohol" a Juventus, a Neo FM pedig csak harmadik. A nagyvárosokban országos szinten is a Rádió 1 szerezte meg az első helyet szeptemberben.

Class FM rádiózás fiatal rádióhallgatás NEO FM GfK rádió 1
Kapcsolódó cikkek