Cégvilág

A világ első, szemüveg nélküli 3D tévéje - Fotó

A Toshiba bemutatta a Regza televízió család két legújabb darabját, amelyek speciális szemüveg nélkül is nézhető háromdimenziós képet sugároznak.

A japán gyártó 12, illetve 20 hüvelykes képátlóval gyártotta le a televíziókat, amelyek elvileg az első, szemüveg nélkül nézhető 3D készülékek a világon.

A két tévét 90, illetve 65 centiméteres távolságból érdemes nézni, ebben az esetben a néző agya egyetlen, térbeli képpé alakítja azt a kilenc, különböző szemszögből készített képet, amelyet a tévé minden egyes képkocka esetében kivetít. A 20 hüvelykes verzió esetében a maximális felbontás 1280-szor 720 pixel, a készüléket egy a Playstation 3 konzolokban használt processzor hajtja.

A Toshiba 1 400 dollárnak (280 ezer forint) megfelelő összegért kínálja a kisebb televíziót, míg a nagyobb verzióért ennek a dupláját kell megfizetni. A két Regza decemberben debütál Japánban, és kérdés, hogy a kicsi képátló és a borsos ár mellett milyen sikereket ér el – tudósít az AP. A technológia egyelőre túl drága ahhoz, hogy nagyobb televízióba is beépítsék,


 

toshiba 3D Regza háromdimenziós szemüveg nélküli
Kapcsolódó cikkek