Cégvilág

Facebook profilokat lopó kiegészítő készült a Firefoxhoz

Egy San Diego-i fejlesztő a közelmúltban mutatta be kiegészítő szoftverét, amelynek segítségével bárki ellophatja a Facebook felhasználóinak identitását.

A Firesheep a nem biztonságos weboldalakat használja fel, ezeken keresztül jut hozzá a közösségi portál felhasználóinak adataihoz. Ha valaki telepíti a kiegészítőt a Firefox böngészőre, csak meg kell várnia, amíg a kiválasztott internetezők meglátogatják valamelyik, a program által ismert, biztonsági rést jelentő weblapot. Ezek közé tartozik többek között a Twitter, a Flickr, a Yahoo és az Amazon Ezután már csak rá kell kattintani az adott felhasználó nevére és máris beléptünk a Facebookra az áldozat nevében.

A Net-Security szakportál szerint a most bemutatott kiterjesztés nagy figyelmet keltett IT-biztonsági körökben, hiszen felhívta a figyelmet arra, hogy a Facebook folyamatos biztonsági fejlesztései ellenére az internetezők továbbra is ki vannak téve a személyiség tolvajoknak. Erre akarta felhívni a figyelmet a fejlesztő, Eric Butler is, aki szerint a weboldalak készítői egy ideje figyelmen kívül hagyják a felelősséget, amellyel a látogatóik adatainak biztonságáért tartozna. Butler ezért a portálok teljeskörű biztosítását tartja szükségesnek.

profil internetező IT biztonság identitás portál Facebook
Kapcsolódó cikkek