Cégvilág

Jól keresett a Philips

A holland Royal Philips Electronics NV harmadik negyedéves eredménye adózott eredmény tekintetében messze felülmúlták az elemzők várakozásait: a vállalat közlése szerint a tavalyi 174 millió euróról 524 millióra nőtt a harmadik negyedben.

Az elemzők 358 millió euróval számoltak, beleértve az árfolyamnyereséget, a felvásárlásokat és a vállalati értékesítését beleszámítva 358 millió euróval számoltak. A kiugró eredményt az izzógyártási részleg és az egészségügyi berendezésekkel foglalkozó üzletág jó teljesítményének és egy Philips-érdekeltség értékesítésének, vagyis egy egyszeri tételnek tulajdonítja a vállalat.

A forgalom mindössze egy százalékkal 6,2 milliárd euróra bővült a harmadik negyedévben, s ezzel alulmaradt a szakértői konszenzuson. A vállalat a bizonytalan gazdasági környezetre tekintettel az utolsó három hónapban sem vár javulást.

A hír hatására a Philips részvényeinek árfolyama 4,9 százalékkal 22,70 euróra esett az amszterdami börzén. Így a holland technológiai konszern piaci értéke 22,4 milliárd euró körül mozog.

Amszterdam Hollandia GE philips izzógyártás válság gyorsjelentés
Kapcsolódó cikkek