Cégvilág

Kaszált a a foci vb-n a Sportingbet

A közép-kelet-európai régióban is aktív Sportingbet fogadási bevételei mintegy 25 százalékkal, 1,971 milliárd angol fontra emelkedtek a július 31-ével lezárult üzleti évében - áll a társaság közleményében. Idén további bővüléssel számolnak.

Az üzleti eredmény (EBITDA) eléri a 46,5 millió fontot, ami 17 százalékos növekedést jelent a 2008-09-es évhez képest. A Sportingbet tovább erősítette piaci pozícióját az élő fogadások szegmensében, mely jelenleg teljes fogadási bevételeinek 61 százalékát teszi ki. A futball világbajnokság alatt a fogadók összesen több mint 50 millió font értékben kötöttek fogadásokat a Sportingbet oldalain a mérkőzésekre. Az aktuális üzleti év is jól kezdődött a cégcsoport számára, az első két hónap - augusztus, szeptember - 17 százalékos növekedést mutat az előző év hasonló időszakához viszonyítva.

A Sportingbet szeptember végén a cég a londoni FTSE 250 vállalata közé lépett. Ennek birtokában a Sportingbet FTSE vállalatként a befektetői érdeklődés látványos erősödését, és részvényárfolyamainak stabil növekedését várja az elkövetkező időszakban.

A Sportingbet a sportesemények fogadási kínálata mellett internetes kaszinót, és pókerjátékot is működtet. A céget 1998-ban alapították, 2010 májusa óta a Londoni Értéktőzsdén jegyzett társaság. A Sportingbet a világ 26 országában mintegy 4 millió játékosa számára kínál naponta nyolcezer különböző fogadási eseményt. A Sportingbet az online fogadások biztonságát a legújabb technológiák használatával biztosítja, és tevékenysége a legszigorúbb előírásoknak megfelelően működik. A cég a sportesemények széles kínálata mellett élő fogadási lehetőségeket, mérkőzések közvetítését, statisztikákat és elemzéseket is nyújt a játékosoknak.

A Sportingbet összes fogadásainak értékének 61 százalékát élőben, a sportesemények alatt játsszák meg a cég játékosai. A cégcsoport többszörös díjnyertes ügyfélszolgálati rendszert működtet dublini központtal, mely 42 nyelven áll az ügyfelek rendelkezésére, és évente mintegy 1,5 millió kérést kezel eredményesen. A 2010. július 31-ével lezárult üzleti évben a Sportingbet csoport nettó fogadási bevételei elérték a 207.5 millió angol fontot, míg az adózás előtti eredmény 35,4 millió fontot tesz ki.

online fogadás Sportingbet szerencsejáték kaszinó tőzsde FTSE
Kapcsolódó cikkek