Cégvilág

Ma nyit a Corvin - Közel egy évig nem várható újabb pláza

Mára teljesen elmúlt a 2007-ben tetőző plázanyitási láz: a Ségécé csoport beruházásaként megnyíló Corvin Bevásárlóközpont előtt legutóbb egy éve adtak át nagyobb üzletházat. A válság nyomán bekövetkező ingatlanpiaci visszaesés pedig minden jel szerint hozzávetőleg egy évre ismét szünetelteti a plázanyitásokat.

Jövő őszre viszont két budapesti és egy vidéki fejlesztés befejezése is várható. A tervek szerint 2011 harmadik negyedévében nyitja meg kapuit a belvárosban a Váci1 projekt az Orco fejlesztésében, a másik nagyszabású, több tízmilliárd forintos fejlesztés pedig a Köki Terminál, amely a Váci1-hez hasonlóan már szerkezetkész állapotban van, és a beruházás is a terveknek megfelelően halad.

Az elmúlt egy évben tapasztalt megtorpanás ugyanakkor nem kizárólag magyar jelenség: a régiós államokban az átadott négyzetméterek mennyisége mindenhol a töredékére esett vissza.

Ugyanez igaz a bérleti díjakra is: a bevásárlóközpontok tarifái 20 és 60 euró között mozognak négyzetméterenként. Ezalól pedig a két legkedveltebb budapesti lokáció – a Váci utca és az Andrássy út – sem kivétel. A középtávú kilátások viszont nem rosszak: a régióban ezer beruházást terveznek a következő években, igaz, ezek egy része várhatóan soha nem valósul meg.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.


[enews_gallery id='194537']

Corvin bevásárlóközpont Köki Terminál Váci1 pláza válság
Kapcsolódó cikkek