Cégvilág

Sajátmárkás telefonokkal lép piacra az Asus

Az Asustek bejelentette, hogy új alapokra helyezi együttműködését a Garminnal és jövő évtől sajátmárkás telefonokkal lép a piacra.

A jövőben nem kerül a polcokra több Asus-Garmin márkájú telefon, de az Asus hamarosan elkészülő, Android alapú mobiljaira a Garmin navigációs szoftverét telepítik majd. A tagvani vállalat tehát a korábbi hírekkel ellentétben nem bontja fel teljesen szövetségét az első számú amerikai navigációs gyártóval.

A Reuters emlékeztet arra, hogy a Garmin okos telefon üzletága egy ideje komoly nehézségekkel küzd és a vállalat közlése szerint nem tartja kizárhatónak, hogy elhagyja a szektort. Az amerikai cég mindenestre továbbra is támogatást nyújt a már forgalomban lévő készülékekhez és a jövőben webes szoftverüzletekben értékesíti majd telefonos navigációs termékeit. Az elemzők szerint ezzel a lépéssel megnyílik az út a Garmin számára az iPhone és Android készülékek szoftverrel való ellátására, am időszerű, hiszen a rivális TomTom már bemutatta saját iPhone alkalmazását.

okos telefon asus Android szoftver Garmin telefon iPhone navigáció
Kapcsolódó cikkek