Cégvilág

Szárnyra kapott a Lufthansa

A válság után ismét szárnyal a Lufthansa: Európa legnagyobb légitársaságának utasforgalma – a leányvállalatokkal együtt - 8 százalékkal bővült idén szeptemberben 2009 ugyanazon időszakához képest. Összesen 8,7 millióan utaztak múlt hónapban a konszern járatain.

A személyszállítás mellett a teher-üzletág is pluszt könyvelhetett el szeptemberben. A Lufthansa Cargo forgalma 21 százalékkal 159 ezer tonnára bővült tavalyhoz képest.

Csak a Lufthansa járataira 5,7 millió utas váltott jegyet 12 százalékkal több, mint 2009 szeptemberben. A konszernhez tartozó Swiss 5,5, az Austrian Airlines 11 százalékos növekedést regisztrált. A British Midlandnél azonban 20 százalékkal csökkent az utasforgalom, igaz a kapacitás, s a kínálat is negyedével esett 2009-hez képest.

Üzleti évének első három negyedében a Lufthansa konszern összesen 67,9 millió utast szállított világszerte. Ez tekintélyes, 22 százalékos bővülést jelent előző év első kilenc hónapjához képest. A kihasználtság 2 százalékkal 79,7 százalékra javult. Szeptemberben a Lufthansa járatok átlagosan 82,6 százalékát használták ki az utasok.

légiközlekedés Lufthansa Austrian Airlines utasforgalom teherforgalom swiss
Kapcsolódó cikkek