Cégvilág

Hogyan lehet rasszista egy videójáték?

A Microsoft ma dobta piacra az Egyesült Államokban a Kinect nevű, mozgásérzékelővel szerelt új videójáték konzolját, amely máris érdekes vitákat váltott ki a kritikusok körében.

A Microsoft ma déltől kapható a tengerentúlon, 150 dolláros áron. Redmond 500 millió dollárt költ a mozgással irányítható konzol reklámozására és célja, hogy csak ebben a negyedévben 5 millió készüléket értékesítsen. Ez azt jelenti, hogy 100 millió dollárnyi reklámra 1 millió eladott egység esik.

A Digital Trends tudósítása szerint a konzol máris vitákat kavart, mivel a Gamespot UK állítása szerint a sötétebb arcbőrű tesztelőket nem minden esetben azonosította a Kinect. A kritikusok szerint a világos bőrű játékosokat azonnal felismerte a konzol, míg a sötétebb bőrűeket sokszor csak harmadszorra. A hiba csak a bőrszín tekintetében jelentkezett: a test felismerés és a gesztusok értelmezése nem okozott gondot a konzolnak.

A Kinect speciális kamerák és érzékelők segítségével követi nyomon a játékosok mozgását, amelyet közvetlenül visz át a videójátékokba. A Microsoft azt reméli, hogy a Wiire emlékeztető, de annál korszerűbb konzoljával elhódítja a Nintendo híveinek egy részét.

Kinect konzol rasszista videójáték Microsoft
Kapcsolódó cikkek