BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mekkora a "Vitézy-klán" befolyása?

A Figyelő úgy tudja, hogy Vitézy Dávid alkalmasságán sokat lamentált a Fidesz fővárosi vezetése, elsősorban Tarlós István, illetve György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes.

A politikusok azonban az elmúlt években sokat hallgatták, sokat dolgoztak vele, így azt mondták végül: „Próbáljuk meg, adjunk neki egy esélyt!” Ami persze egyik oldalról, azaz a főváros részéről csak egy próba, az a másik oldalról, Vitézy szempontjából létkérdés. Első munkahelyként az ágazat csúcsán kezdeni óriási siker, de a csúcsról általában csak lefelé van út; jobb esetben ereszkedve, rosszabb esetben zuhanva.

Bár a Budapesti Közlekedési Központ frissen kinevezett vezetőjének képességei és a BKV iránti elkötelezettségea lap szerint elvitathatatlanok, portréjának a befolyásos értelmiségiekkel és üzletemberekkel tarkított család is része. Vitézy Dávid színes családi háttérrel rendelkezik, amelyben a szülők, vagyis Vitézy László filmrendező és Hankiss Ágnes fideszes európai parlamenti képviselő mellett sok közismert értelmiségi és befolyásos közéleti személyiség is megemlíthető.

Így apai ágon a nagybácsi, Vitézy Tamás milliárdos üzletember; a féltestvér, Vitézy Zsófi  a újságíró, aki jelenleg a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szóvivője – egyébiránt Orbán Viktor miniszterelnök elsőfokú unokatestvére –; illetve anyai ágon a nagypapa, Erdős Péter, a múlt rendszer ikonikus popcézára. A Figyelő forrásai szerint ugyanakkor a „Vitézy klán” kiemelkedő jobboldali befolyása nagyrészt legenda, és Vitézy Dávid sem használja intenzíven a családi hátteret.

Itt a hitel! Hol a hitel? Ínség vagy bőség jön a vállalati hitelezési piacon? Kinek adnak kölcsönt a bankok, s kinek nem? S vajon miért nem? Túl nagy a kockázat? Kevés a biztosnak látszó befektetés? Ha kíváncsi a részletekre, s más vállalkozások tapasztalataira, jöjjön el a Világgazdaság konferenciájára december 2-án a Gerbeaud Házba Budapesten. Részletek: www.vg.hu/konferencia oldalon találhatók.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.