Cégvilág

Nincs több elveszett dokumentum

Felmérések szerint a sok dokumentummal dolgozók munkaidejük akár ötödét is anyagaik rendezésével és keresésével töltik. Ezt az áldatlan helyzetet képes megszüntetni egy új tartalomnavigációs termék.

Érezte már úgy, hogy önt vagy munkatársait elborítja az adathalom? Hogy csak bolyong a dokumentumok fájl-rendszerében, de már maga sem tudja, mit, hova mentett? Előfordult, hogy nagy szükség lett volna egy tavalyi anyagra, de sem a e-mail rendszerből, sem a mappák között nem sikerült rábukkanni? A legjobb keresők is csődöt mondtak?

Aki sok dokumentumot kezel, egészen biztosan ismeri ezt az idegesítő érzést. Ideje volt hát kifejleszteni egy olyan dokumentumkeresőt, amely nemcsak keres, de talál is.

A Qualysoft Zrt. által az "Új Magyarország" által támogatott fejlesztés keretében kidolgozott tartalomnavigációs rendszer, az Infinica Content Cruiser épp ezt ígéri: sokat segít az áldatlan állapotokon.

A portálba integrálható tartalomnavigációs felület több, mint egy szöveges tartalomkereső találati listája, hiszen a vállalati információs vagyont nem csupán kereshetővé indexeli, hanem megadott szempontok szerint kategorizálja is. Kulcsszavak, ajánlott szűrőfogalmak és előnézeti képek segítségével keresgélhetünk.

Mivel az emberi agynál hatékonyabban ma még semmi sem válogat a tartalmak között, a QS megoldása nem a robot-generálta találati listára, hanem a manuális tovább-szűrés támogatására helyezi a hangsúlyt.

Az első szűrés után könnyen tovább finomíthatjuk a találati listát, ha pedig túlszűrtünk, egyszerűen visszaléphetünk a korábbi találatokhoz. Az alkalmazás emellett a találati listán szereplő dokumentumok első tíz oldalát is megmutatja.

A rendszer alkalmazható a publikus tartalmakon, dokumentumkezelőben tárolt dokumentumokon, mint pl. Sharepointon, vagy egyéb hálózati tárolókon elhelyezett szöveges dokumentumokon.
Az eredmény szerkeszthető szótárral és vállalati-szinonima gyűjteménnyel is befolyásolható; ide cégspecifikus fogalmakat vagy projektneveket vehetünk fel.

"A fontos dokumentumok böngészési ideje az eddigiek töredékére esik vissza, ami komoly nyereség azoknak, akik megszokták, hogy munkaidejük 10-20 százalékát dokumentumrendezéssel és –visszakereséssel töltik - mondta el Bayer József, a Qualysoft Zrt. K+F részlegvezetője. "Számukra egy ilyen tartalom-navigációs rendszer bevezetése annyit jelent, hogy az „elvesztettem a kontrollt a dokumentumaim felett” érzését átveszi a „most mindent megtalálok” érzete."

dokumentumkereső szűrés Content Cruiser dokumentumkezelés
Kapcsolódó cikkek