Cégvilág

Tízezer ember a plázaavatáson

Hiánypótló beruházást nyitott meg a Futureal a romániai Nagybányán. A Gold Plaza tegnap délután megközelítőleg tízezer embert fogadott.

Megnyitotta észak-nyugat Románia első modern bevásárló- és szórakoztató központját Nagybányán (Baia Mare) a Futureal Group. A 30 ezer négyzetméter kiadható területtel rendelkező Gold Plaza, több mint 70 millió euróból valósult meg, az építkezés 2008 nyarán indult el. Az átadott központ nagyjából 30 napon belül kerül az üzemeltetői feladatokat ellátó osztrák Immofinanz Group tulajdonába, amely egy független vagyonértékelő számításai szerint 97 millió euró értékű ingatlan birtokosa lesz. A projektet az MKB bank finanszírozta.

A Futureal és az Immofinanz képviselői szerint a projekt sikerét az adja, hogy a régióban egy órán belüli autóútra nincs hasonló létesítmény, így a város lakosaival együtt hozzávetőleg 1,35 millió ember igényeit szolgálják majd ki az újdonságnak számító központtal.


Tatár Tibor, a Futureal Development Holding vezérigazgatója a Világgazdaság kérdésére elmondta, hogy azért esett a társaság választása a körül-belül 140 ezer fős városra, mert a megvizsgált több mint 100 lehetséges helyszín közül a nagybányai ingatlan nem volt túlértékelve. Elhangzott az is, hogy az elmúlt időszakban bejelentett 120 romániai beruházás közül megvalósult 5 projekt között szerepel a nagybányai létesítmény.

A társaság a tegnapi nyitás előtt a központ több mint 80 százalékát már ki is adta, többek között olyan nemzetközi márkáknak, mint a Cora, a Cinema City, a C&A, a Deichmann, vagy a Douglas. Tatár Tibor az előzetes tervekről elmondta: elvileg nem építettek volna mozit a plázába, de időközben kiderült, hogy a helyiek részéről igény mutatkozna, sok család heti rutinjához tartozik ez a szórakozási forma. A régióban lakókon kívül még Ukrajnából is számítanak majd mozilátogatókra.
Az üzletek bérleti díjairól szólva a vezető kifejtette: a válság miatt természetesen alacsonyabb árakkal kell kalkulálni. Kiderült: a nagyobb bérlők négyzetméterenként havonta 10 euró alatti összegért bérelnek területet. A kiadásban a Gold Plaza partnere a Colliers International volt.

A közönségnek szóló, délután 3 órára meghirdetett nyitásra több száz embert vártak a pláza üzemeltetői, de a hatalmas érdeklődés minden várakozást felülmúlt: a Világgazdaság Online értesülése szerint Nagybánya elmúlt 20 évének legjelentősebb beruházása hozzávetőleg tízezer embert vonzott.

Deichmann bérlők Futureal ingatlan gold pláza
Kapcsolódó cikkek