Cégvilág

A Siemens elad és európai piacvezetőt hoz létre

A Siemens 850 millió euróért eladja a SIS információs technológiai leányvállalatát a francia Atos Origin információs technológiai szolgáltató cégnek.

A két vállalat közleménye szerint ennek fejében a Siemens megkapja a francia vállalatcsoport tőkéjének 15 százalékát. "E globális stratégiai partnerség" révén az Atos Origin az idei 8,7 milliárd eurós üzleti forgalmával és a globálisan foglalkoztatott 78 500 alkalmazottjával "európai vezető" lesz az információs technológiai szektorban - jelenti az N24.

A Siemens részlegében a 2011 júliusáig lezáruló cégátadás miatt összesen 1750 munkahely szűnik meg, ebből 650 Németországban. Az Atos Origin vezérigazgatója, Thierry Breton szerint "igen szilárd és sokat ígérő ipari szövetség jött létre. Az Atos Origin az átvétel révén globálisan a hetedik legnagyobb információs technológiai szolgáltatóvá válik.

Mindkét cég 50 milli eurót fektet a közeljövőben új IT megoldások kifejlesztésére, az Atos és a Siemens ezen felül bejelentette, hogy hét éves szerződést kötöttek a német cég IT infrastruktúrájának üzemeltetésére, 5,5 milliárd euró értékben.

részvény Atos IT infrastruktúra Siemens munkahely
Kapcsolódó cikkek