Cégvilág

Bedöntötték a MasterCard honlapját a WikiLeaks támogatói

A MasterCard kártyakibocsátó cég weboldala ma egy időre elérhetetlenné vált, miután hackerek támadták meg a weblapot.

A MasterCard megfogalmazása szerint weboldalának igen erős forgalmat kellett lebonyolítania, jelenleg dolgoznak a szolgáltatások helyreállításán. A cég közleményében hangsúlyozta, hogy a fennakadás nem okoz gondot a fizetni kívánó kártyatulajdonosok számára.

A CNN emlékeztet arra, hogy értesülések szerint a céget azért támadták meg a hackerek, mert a WikiLeaks botrány kirobbanását követően leállította a szervezetnek küldött támogatások kifizetését. A kártyacég ezt nem erősítette meg, az azonban biztos, hogy a jövőben a WikiLeakshez nem lehet majd a MasterCardon keresztül adományokat eljuttatni.

Korábban az internetes pénzátutalásokat bonyolító PayPal is közölte, hogy eltávolítja ügyfelei közül a WikiLeakset, így a kiszivárogtató oldalnak egyre kevesebb pénzügyi cég áll rendelkezésére. Egy Anonymous becenéven futó hacker csoport a svájci PostFinance tranzakciós cég weboldalát is működésképtelenné tette tegnap. A "Visszavágó Hadművelet" (Operation Payback) néven az interneten hirdetett akció keretében a cyberbűnözők a fent említett oldalakon kívül az Amerikai Filmakadémia és a hanglemezgyártók szövetségének több portálját is megbénították.

 

MasterCard támadás pénzügyi cég PayPal WikiLeaks hacker
Kapcsolódó cikkek