BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiszállt a Gazpromból az E.ON

Az E.ON Ruhrgas ma értékesítette a Gazpromban korábban megszerzett 3,5 százalékos részesedését.

A korábbi sajtóhíreknek megfelelően az E.ON közölte, hogy eladta a Gazprom részesedését. A RIA Novosztyi tudósítása szerint 2,7 százaléknyi részvényt az orosz állami Vnyesekonombank (VEB) vásárolt meg, míg a fennmaradó 0,8 százaléknyi papírt a piacon értékesítették - jelenti a RIA Novosztyi.

A vállalat közleménye szerint az eladásból származó teljes bevétel 3,4 milliárd euró, ami a könyv szerinti eredményt 2,5 milliárd euróval emeli meg.

A Kommerszant orosz üzleti lap már egy hete már beszámolt a tervezett eladásról, amelyre az orosz és a német kormány is áldását adta. Az E.ON Ruhrgas anyavállalata, az E.ON novemberben közölte, hogy jelentős stratégiai váltásra készül; a jövőben Európa helyett az ázsiai, valamint a dél-amerikai fejlődő piacokra helyezi a hangsúlyt.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.