Cégvilág

Közmédia: egy (k)alap alatt

Egy központi szervezet gyártja majd az MTV, a Duna TV, a Magyar Rádió és az MTI tartalmait

Januártól a Magyar Televízió (MTV), a Magyar Rádió, a Duna Televízió, valamint az MTI tartalmait a Műsorszolgáltatási Alapból létrejövő, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának kezelésében lévő Műsorszolgáltató Támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) névre hallgató szervezet gyártja egységesen. Ez utóbbi átveszi azok alkalmazottainak nagy részét is – mindezt tegnap délben egy időben jelentette be hivatalosan a dolgozóknak a négy közszolgálati cég novemberben kinevezett vezérigazgatója.

Az alap nemcsak a műsorgyártást veszi át, hanem január elsejétől a médiumok vagyonelemeit is kezeli. Az átszervezés után így az MTV, a Magyar Rádió és a Duna Televízió tulajdonképpen kis alkalmazotti létszámmal rendelkező megrendelő cég lesz. Azt még nem tudni, hogy hosszabb távon milyen lesz a munkaszervezés az MTVA-n belül, és hány fős létszámmal dolgozik a jövőben.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Magyar Televízió hírműsorok Magyar Rádió közmédiumok orbán-kormány
Kapcsolódó cikkek