Cégvilág

Megmenti egy bank az EMFESZ-t

Az E.ON fizetési haladékot adott, egy bank pedig hitellel vagy bankgaranciával fogja kisegíteni a fizetni nem tudó gázkereskedőt.

Egy hazai pénzintézet hamarosan kisegíti a kintlévőségei miatt fizetési nehézségekkel küszködő EMFESZ Kft-t, tudta meg a Világgazdaság, a bank nevét azonban forrásunk kérésére nem fedjük fel.

 Szorult helyzetében a társaság már a kormány segítségét is kérte, a sajtóban pedig felröppent a hír, hogy esetleg csődbe is mehet.

Mai cikkünkben Góczi István ügyvezető cáfolta, hogy az EMFESZ-nek lejárt tartozása lenne. Erre reagálva a következő tájékoztatást kaptuk a cég fő szállítójától, az E.ON-tól:
„A mai sajtóban megjelent nyilatkozatokkal ellentétben, a gas.hu-t is üzemeltető EMFESZ Kft. több százmillió forint elosztói díjjal tartozik az E.ON csoporthoz tartozó gázhálózati társaságoknak. Az EMFESZ különböző formai ürügyekre hivatkozva október óta nem egyenlíti ki számláinkat, noha ügyfeleitől a minket illető elosztói díjakat beszedi. További gondot jelent, hogy az EMFESZ nem hajlandó bankgaranciát adni, mely megnyugtató pénzügyi biztosítékot jelenthetne társaságunk számára. Az EMFESZ és az E.ON csoporthoz tartozó más társaságok peres ügyeinek nincs közük a rendezetlen díjhátralék ügyéhez, ezen ügyek összekötése teljesen alaptalan. Az E.ON a lejárt számlák kiegyenlítésének határidejét december 27-re módosította.”

emfesz E.On Góczi gas.hu
Kapcsolódó cikkek