Cégvilág

Járattörlések Magyarországon is a tunéziai események miatt

„Az idei évben először február 18-án indítottunk volna chartert Tunéziába, azonban az események miatt április elsejéig töröltük az összes oda irányuló járatunkat” – értesült a Világgazdaság Füri Mihálynétól, a Tunézia-specialista Kartago Tours ügyvezető igazgatójától.

Közlése szerint ez összesen hat charter törlését jelenti: azok, akik ezekre az időpontokra foglaltak utazást, átfoglalhatnak egy április utáni időpontra, vagy egy másik desztinációra, vagy visszakapják a pénzüket. Mint mondta, az utóbbi hetekben érezhetően megnőtt azon ügyfeleik száma, akik érdeklődtek a tunéziai helyzetről, valamint néhányan már a charterek törlése előtt lemondták az útjukat.

Mint ismeretes, a Külügyminisztérium egy január 12-i közleményében arra kérte a magyar állampolgárokat, hogy halasszák el tunéziai utazásukat a zavargások miatt. Az ottani események azonban egészen mostanáig nem érintették negatívan a hazai kiutaztatási piacot.

„Ennek oka, hogy jelenleg egy szervezett magyar csoport sincs kint Tunéziában, és januárban nem is terveztek az irodák charterjáratokat az országba” – mondta a Világgazdaságnak Molnár Gabriella , a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének elnöke. „A zavargások és az instabilitás elhúzódása a továbbiakban természetesen visszavetheti az észak-afrikai desztináció iránti keresletet” – tette hozzá.

Tunéziából sorra menekítik ki a turistákat a nemzetközi irodák is. A Thomas Cooknak például 1800 turista hazatérését kell megszerveznie. A turizmust ért károk különösen a magas munkanélküliségi adatok fényében jelentősek, mert bár a szektor csupán a hét százalékát adja, az idegenforgalomban 350 ezren dolgoznak.

A tunéziai helyzettel foglalkozó cikkünk itt olvasható

járattörlés charter zavargások Tunézia kartago tours tunéziai zavargások
Kapcsolódó cikkek