Cégvilág

Még nem dőlt el az EMFESZ sorsa

Még nincs döntés a gázkereskedő engedélyének szüneteltetéséről, de ma határozhat a MEH.

Egy tegnapi, az EMFESZ-szel kapcsolatos bejelentés alapján folyik az eljárás a társasággal kapcsolatban, egyelőre azonban semmilyen döntés nem született, értesültünk a Magyar Energia Hivataltól (MEH). Amint lesz, közzéteszik a döntést.

A hivatkozott bejelentés kapcsán Zsuga Jánostól, az FGSZ Földgázszállító Zrt. vezérigazgatójától megtudtuk, hogy cége tegnap reggel 6-tól függesztette fel az EMFESZ-szel lévő szállítási szerződését, mert a társaság jelentős összegű, részben lejárt tartozást halmozott fel a hazai gázvezeték rendszer üzemeltetőjével szemben. 

"A szerződés felbontásáról tegnap tájékoztattam a Magyar Energia Hivatalt, cégünk pedig folytatja a helyzet rendezését célzó tárgyalásokat az EMFESZ-szel" - mondta. Hangsúlyozta, hogy az FGSZ döntése a felhasználók gázellátását nem érinti, földgázellátásuk továbbra is biztosított.

Mai számában a Magyar Nemzet már beszámolt az EMFESZ engedélyének 90 napos szüneteltetéséről. Ha a MEH meghozza a laptársunk által előrevetített döntést - jó eséllyel ez már ma megtörténik -, akkor a gázkereskedő ügyfeleit ezen idő alatt jó eséllyel korábbi egyetemes szolgáltatói látják majd el gázzal.

Zsuga János emfesz Magyar Energia Hivatal FGSZ
Kapcsolódó cikkek