Cégvilág

A Daewoo egy iráni cégé lehet az Electrolux helyett

A csődbe jutott elektronikai gyártó korábban egy iráni vállalat mellett döntött az Electrolux helyett, de az Electrolux továbbra sem zárja ki, hogy végül felvásárolhatja a koreai céget.

A Daewoo tavaly döntött arról, hogy felvásárolhatja az iráni Entekhab Industrial Group, ezzel a koreai konszern elutasította az Electrolux felvásárlási ajánlatát. Az Entekhab április 7-ig fizetheti ki a 420 millió dolláros árat. Ugyanakkor az Electrolux vezérigazgatója, Keith McLoughlin a Bloomberg szerint továbbra sem zárja ki annak lehetőségét, hogy végül a svéd óriási lesz a cég.

"Ha visszatérnek hozzánk, tárgyalunk velük. Tudják, hogy továbbra is érdeklődünk a vállalat iránt, ezért ha csöng a telefon, fel fogjuk venni" – fogalmazott a világ második legnagyobb háztartásigép-gyártójának vezetője.

McLoughlin, aki az év elején vette át a svéd konszern vezetését, hozzátette, hogy eközben számtalan felvásárlási célpontról tárgyalnak, de részleteket nem közölt. Az Electrolux részvényeinek árfolyama egyébként 16 százalékkal esett tavaly, a vállalat értéke így jelenleg 7,8 milliárd dollár. Az Electrolux egyiptomi és dél-koreai felvásárlásokkal szeretné felpörgetni fejlődő piaci eladásait, hogy ezzel ellensúlyozza az európai és észak-amerikai értékesítések csökkenését.

felvásárlás daewoo iráni háztartási gép Electrolux
Kapcsolódó cikkek