Cégvilág

A Pick megvette az általa szponzorált kézilabda-csapatot

A Bonafarm Csoporthoz tartozó Pick Szeged Zrt. többségi tulajdonában lévő Pick Kézilabda Kft. működteti a jövőben a nehéz helyzetbe került Pick Szeged kézilabda csapatot és annak utánpótlását. A tulajdonváltásnak köszönhetően a nagy múltú szegedi férfi kézilabdasport fejlődését biztos gazdasági háttér segíti – áll a Pick Szeged közleményében.

A Bonafarm Csoporthoz tartozó Pick Szeged Zrt. és a Tisza Volán SC. Sportegyesület között létrejött megállapodás értelmében, az eddig csak névadó szponzorként részt vállaló piacvezető húsipari vállalkozás, a többségi tulajdonában lévő Pick Kézilabda Kft-n keresztül átveszi a férfi kézilabda szakosztályt megillető jogokat: így a bajnokságban, a kupákban és a Bajnokok Ligájában való indulás jogait, a játékosokhoz kötődő jogokat, az utánpótlás működtetését, illetve a működtetésből fakadó kötelezettségeket. A megállapodás értelmében a nehéz gazdasági helyzetben lévő, nagy múltú szegedi férfi kézilabdasport szakmai és gazdasági irányítása a Bonafarm Csoporthoz került.

A Bonafarm Csoport, amely a tömegsport és az élsport iránt egyaránt elkötelezett, azzal a céllal hozta meg döntését, hogy a Pick Szeged kézilabda csapat számára, amely a magyar kézilabda élet meghatározó szereplője, olyan működési és gazdálkodási körülményeket alakítson ki a közeljövőben, ami megteremti a hazai és nemzetközi szinten is tartósan sikeres szereplés alapjait.

A Pick Kézilabda Kft. a következő hetek során áttekinti a csapatok működését és rövid időn belül olyan középtávú tervet készít, ami a felnőtt csapat körülményeinek javítását éppúgy szolgálja, mint a magas színvonalú utánpótlás nevelést.

A Bonafarm Csoport, mint új tulajdonos, döntésével vállalta, hogy a kézilabda csapat működéséhez szükséges finanszírozási igényt a Csoport pénzügyi terveibe beilleszti. Az anyagi háttér megteremtése során továbbra is számít Szeged önkormányzatának, a Tisza Volán SC-nek és mindazon a régióban működő gazdasági társaságoknak a segítségére, akik számára fontos a nagy múltú szegedi kézilabda szakosztály fennmaradása és sikeres működtetése.

Szeged Város Önkormányzata és a Tisza Volán SC. egyaránt örömmel vette a Bonafarm Csoport szerepvállalását, az ugyanis garanciát jelent, hogy a városban nagy népszerűségnek örvendő kézilabda sport nemcsak fennmaradhat, de további fejlődési lehetőségek előtt áll.

kézilabda támogatás sportszponzoráció Szeged Tisza Volán Pick Bonafarm
Kapcsolódó cikkek