Cégvilág

A vártnál hamarabb kért csődvédelmet az Electro World

Már a múlt hét pénteken kérte a csődvédelmet az Electro World Magyarország Kft.

Már a múlt hét pénteken kérte a csődvédelmet az Electro World Magyarország Kft., noha Polgár Csaba, az igazgatóság elnöke három nappal korábban még azt nyilatkozta lapunknak, hogy "heteken belül" folyamodik csődvédelemért a vállalat.

A cégvezető a Napi Gazdaságnak ugyanakkor arról beszélt, hogy két hónapon belül lezárják a működőtőke bevonásról szóló tárgyalásokat Európa egyik legnagyobb elektronikai kereskedelmi társaságával. 

Így a minimum 90 napos csődvédelmi eljárás alatt ez meg is valósulhat. Az Index pedig azt írta, hogy pertársaság alapítására és büntetőfeljelentésre készül az áruházlánc néhány üzleti partnere.

A társaság büntetőfeljelentést tesz, ha egy hónapon belül nem tud megállapodni a követelései rendezéséről – közölte Vörös Péter, a Decor-Floor Kft. ügyvezetője. Azt követően szánták el magukat erre a lépésre, hogy – az EW több más hitelezőjéhez hasonlóan – felszámolást kezdeményeztek a cég ellen. Összesen nagyjából tízmillió forintra várnak hiába, ezért indították decemberben a felszámolási eljárást. A pertársasághoz az eddigi visszajelzések szerint öt-hat EW-hitelező csatlakozik. Az ügyvezetők ellen tesznek majd büntetőfeljelentést, de az egyelőre nem publikus, milyen bűncselekmény gyanújával.

pertársaság működőtőke Electro World csődvédelem polgár csaba
Kapcsolódó cikkek