Cégvilág

Egyre nagyobb veszélyben a mobiljaink

A McAfee negyedéves vírus elemzése szerint jelentősen megnőtt a mobiltelefonok ellen irányuló számítógépes támadások száma.

Az amerikai vírusirtó óriás felmérése azt mutatja, hogy 2010-ben 46 százalékkal több cyber támadás érte a mobiltelefonokat, mint egy évvel korábban. A McAfee véleménye szerint a mobilinternetes alkalmazások terjedése, valamint a tábla PC-k térnyerése a magyarázat a hackerek aktivitásának növekedésére.

A McAfee arra számít, hogy a mobilkészülékekre specializálódó vírusok kedvenc célpontjai idén is a PDF dokumentumok, valamint a Flash animációk lesznek. Az Adobe két terméke már tavaly is nagyobb népszerűségnek örvendett a vírusírók körében, mint a Microsoft és a trend valószínűleg folytatódik, mivel a nem Microsoftos környezetben előszeretettel alkalmazzák az Adobe megoldásait, a PDF dokumentumok népszerűsége pedig töretlen – számol be a Reuters.

A hackerek egyébként naprakészek a szektor fejlődését illetően, hiszen egyre gyakrabban veszik célba az egyre sikeresebb Android operációs rendszer. A McAfee beszámolt egy trójairól, amely Android alkalmazásokba, többek között játékokba ágyazódva terjed. Mint arról beszámoltunk, a Google szoftvere jelenleg a második legnagyobb piaci részesedéssel rendelkező okostelefon operációs rendszer az Egyesült Államokban és jó úton halad afelé, hogy a jelenleg piacvezető BlackBerryt is megszorongassa.

A McAfee egyébként hamarosan az Intel tulajdona lesz, miután az Európai Bizottság is jóváhagyta, hogy a világ legnagyobb chipgyártója 7,68 milliárd dollárért felvásárolja a vírusirtó céget, feltéve, hogy ígéretet tesz arra, hogy nem próbálja meg piaci ereje segítségével tisztességtelen előnyhöz juttatni az immár a tulajdonába kerülő szoftvergyártót.

felmérés McAfee pdf Adobe Android trójai mobil flash vírusirtó hacker
Kapcsolódó cikkek