Cégvilág

Hamarosan érkezhetnek a HTC tábla-PC-k

A HTC vezérigazgatója ma egy 7 hüvelykes táblát mutatott be a barcelonai Mobil Világkonferencián, a cég hamarosan ennél nagyobb készülékekkel is előrukkolhat.

"Több méretverzión is dolgozunk, a tábla PC-k értékesítése rendkívül fontos a HTC számára" – jelentette be Peter Chou a barcelonai szakkiállításon. A vállalat a mobilvilág legfontosabb összejövetelén a Flyer nevű modellt mutatta be, és hamarosan 7 hüvelykesnél is nagyobb készülékekkel jelentkezik – tudósít a Bloomberg.

A HTC saját bevallása szerint nem siet azért, hogy egy "én is készüléket" mutasson be, arra utalva ezzel, hogy a szektor több szereplője igen gyorsan legyártotta a saját tábláját, miután az Apple előállt az iPaddel. A 415 grammos, Android operációs rendszerrel működő, elöl-hátul kamerával szerelt tábla-PC mindenesetre csak az első lesz HTC kínálatában.

A tajvani vállalat eddig főként az okostelefonjaival hódította meg a vásárlókat, a cég Android és Windows alapú mobilokat is forgalmaz. A tábla szektorba a többiekétől eltérő szoftver kínálatával próbálja átcsábítani a fogyasztókat a HTC. Ebben segítségére lehet két akvizíciója, a netes tartalmak fejlesztésére szakosodott Saffron Media Group, valamint az on-demand játékfejlesztő OnLive.

HTC okostelefon windows Android tábla akvizíció PC
Kapcsolódó cikkek