Cégvilág

Sípályák: olvadozó bevételek

A változékony időjárás bevételkiesést és pluszkiadást okozott a hazai síközpontoknak

Pályabezárások, forgalomkiesés, pluszköltségek – számos nehézséget okozott a hazai sípályáknak az elmúlt hónapok változékony időjárása. Az egyes síterepeken eltérően alakulhat a szezon, amely optimális esetben akár március végéig is eltarthat. A népszerűbb hazai pályarendszerek tavaly 80-100 napig tartottak nyitva, összesen körülbelül 150-200 ezren síeltek rajtuk.
„A felmelegedések miatt két alkalommal egy-egy hétre be kellett zárnunk, egyszer decemberben, egyszer januárban” – mondta lapunknak Erbeszkorn Tamás, a Sípark Mátraszent-istván szóvivője.

A bevételkiesés mellett ez pluszköltséget is okozott, hiszen a pályákat teljes egészében újra kellett hóágyúzni, ez alkalmanként több mint kétmillió forintba kerül. Közlése szerint eddig körülbelül 35 ezer vendég fordult meg a síközpontban, és bíznak abban, hogy most is sikerül elérniük a tavalyi 60 ezres vendégszámot. Ez esetben a korábbi évek nullszaldói után az idén is újra enyhe nyereséggel zárhatnának, mint a tavalyi szezonban. „Akkor is volt pár hét leállás, ráadásul pont a csúcsnak számító decemberi ünnepek környékén volt enyhe az idő.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

turizmus bevétel időjárás sípályák
Kapcsolódó cikkek