Cégvilág

BlackBerry tábla vagy iPad - Az ár szempontjából mindegy

A RIM ma közölte tábla-PC-je érkezésének pontos idejét és a tájékoztatóból egyúttal az is kiderült, hogy a BlackBerry gyártója pontosan az Apple-lel megegyező áron kínálja új készülékét.

A BlackBerry PlayBook április 19-én kerül a polcokra az Egyesült Államokban és Kanadában, de interneten már a mai naptól rendelhető az új tábla-PC. Az AFP tudósításából kiderült, hogy a RIM pontosan ugyanazokat az árkategóriákat határozta meg, mint az Apple az iPad esetében. A 16 gigabájtos winchesterrel szerelt modell ára 499 dollár, a 32 gigabájtosé 599 dollár, a 64 gigabájtnyi tárral rendelkező darabé pedig 699 dollár.

Különbség viszont, hogy a RIM kizárólag wifi kapcsolattal szereli a készülékeit és nem 3G-vel, mint az Apple az iPadet. Emellett az iPadénél kisebb, mindössze 17,8 centiméteres kijelzővel rendelkező gép Flash-képes és 425 grammos súlyával legyőzni az iPadet. Az Apple csak a tábla második verziójába épített be két kamerát, a RIM a bemutatkozó gépet is egy első és egy hátsó kamerával szereli, így segítve elő a videókonferenciákat.

A gyártó professzionális készülékként aposztrofálja a PlayBookot és hangsúlyozza, hogy a készülék teljes mértékben szinkronizálható a BlackBerryvel, az amerikai üzletemberek kedvenc telefonjával.

ár RIM playbook 3G kamera Blackberry iPad tábla-PC Wifi
Kapcsolódó cikkek