Cégvilág

Illés nyilatkozata veszélyes, dilettáns a hajósok elnöke szerint

A Magyar Hajózási Országos Szövetség elnöke, Szalma Botond szerint Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkárának nyilatkozata súlyosan veszélyezteti a magyar érdekeket, szakmailag pedig dilettáns.

Illés Zoltán úgy véli a dunai áruszállítás fejlesztése nem magyar érdek, valamint a hajókat kell a Dunához igazítani, nem fordítva. Ezzel kapcsolatban leszögezzük, hogy az ősember megjelenése óta úgy van, hogy a hajókat igazítják a folyókhoz és nem fordítva és ez így történt, történik a Duna esetében is. A tavalyi évben a hivatalos statisztikák szerint 6,8 millió tonna árut rakodtak a magyar kikötőkben.

Ez azt jelenti, hogy 9000 hajó fordult meg az országban, amiből történetesen 2800 hajó magyar volt. Így Illés Zoltánnak az a gondolata, hogy magyar flotta nem létezik, finoman szólva nem felel meg a valóságnak. Illés Zoltán nyilatkozata amellett, hogy szakmailag dilettáns, súlyosan veszélyezteti a magyar külkereskedelem és a magyar szállítmányozók munkáját, ezen keresztül több ezer ember munkahelyét.

Illés Zoltán Magyar Hajózási Országos Szövetség magyar flotta dunai áruszállítás dunai hajózás Szalma Botond
Kapcsolódó cikkek