Cégvilág

Végre megszülethet az új szerencsejáték-törvény

Az Európai Unióban öt év alatt 13 milliárd eurósra, vagyis a duplájára nő az online szerencsejáték-piac, a jogi szabályozás mégis rendezetlen a legtöbb országban, így nálunk is.

Szakértők szerint az idén végre megszülethet itthon egy új szerencsejáték-törvény. Andrew McIver, a Sportingbet vezérigazgatója szerint a rendezett jogi helyzet a fogyasztók számára is előnyös, ezért amikor lehetősége nyílik rá, a cég minden alkalommal nyitott a kormánnyal való tárgyalásra. Jelenleg azonban nem folynak megbeszélések a magyar kormánnyal. A cégvezető úgy véli, öt év alatt az EU nagy részében megszületik a szabályozás, ez évben Spanyol- és Görögországban számít a helyzet rendezésére.

A vezérigazgató leszögezte, cége nyereségének a 10-15 százalékát tudná adóként befizetni. Ha ennél magasabb az adóterhelés, akár egy jogilag szabályozott piacról is kivonulnak, ahogy ez a közelmúltban Franciaországban meg is történt.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Sportingbet szerencsejáték offshore fogadás adózás
Kapcsolódó cikkek