Cégvilág

Airbus és Boeing alkatrészek készülhetnek Nyírbátorban

Repülőgép-alkatrészgyárat hoz létre Nyírbátorban a német Diehl Aircabin Gmbh. - jelentette be Markus Marschall, a cég gazdasági vezetője a Szabolcs Szatmár-Bereg megyei városban sajtótájékoztatón szerdán.

A Diehl csoport a Nyírbátori Ipari Parkban a Bátor Trade gazdasági válság miatt bezárt autókábel-gyárát vásárolta meg, valamint a helyi önkormányzattól további kéthektáros üres területre szerzett opciós jogot, ahol három év alatt 5 millió eurós befektetéssel alakítja ki gyártóbázisát - mondta Markus Marschall.

Kiemelte: a termelést az év végén 40 dolgozóval már indítják, utána a létszámot folyamatosan 150-re növelik. Az üzemben az Airbus, Boeing, valamint az Eurocopter and Embraer típusú gépek belső oldalfalát és szellőzőrendszereit készítik majd, évi 15 millió euró értékben.

A Diehl Aircabin a honlapján közölt tájékoztatás szerint eddig csak a németországi Laupheimben rendelkezett gyártókapacitással. Az 1960-ban alapított vállalat már a kezdettől részt vett az Airbusok fejlesztésében, az európai gyártású repülőgép első példányának utasterének berendezését is a Diehl készítette el.

Airbus kapacitás repülőgép alkatrész Nyírbátor Boeing Diehl
Kapcsolódó cikkek