Cégvilág

Gigamegrendelést kapott a Siemens a német vasúttól

A német vasúttörténet egyik legnagyobb megrendelését kapta a Siemens konszern a Deutsche Bahntól. A német vasúttársaság gyors szállítással 300 nagysebességű mozdonyt rendelt a technológiai vállalattól, amelyek belföldi és nemzetközi járatokon egyaránt közlekednek majd.

A Deutsche Bahn mintegy 5 milliárd euró értékben 300 nagysebességű mozdonyt rendel a Siemenstől. A Handelsblatt ágazati forrásokra hivatkozva írja az óriás megrendelés részleteiről jövő hét elején egyeztet a két vállalat vezetője. A felek a megrendelésről már megegyeztek – írja a lap. A Deutsche Bahn felügyelőbizottsága egy eseti testületet hozott létre, hogy a megrendelés részleteit kidolgozzák.

A lap jelentése szerint az új mozdonyok a jelenleg IC és ICE vonalon közlekedő járműveket váltják fel. A tárgyalások már jó irányban haladnak – nyilatkozta a lapnak egy Siemes-szóvivő. Az új modellek legelőbb várhatóan 2015-ben gördülnek vágányra. Bár a DB-nek ennél rövidebb szállítási határidőre lehet szüksége, mert a lecserélésre váró járművek klímaberendezésével már sok problémája akadt a vasúttársaságnak.

A német vasúttársaság tavaly több éves veszteség után ismét nyereséget könyvelt el. A DB árbevétele 17 százalékkal 34,4 milliárd euróra emelkedett 2010-ben előző évhez képest. Az árfolyamhatásokat leszámítva 11 százalékos volt az emelkedés. Az adózott eredmény 27,5 százalékkal 1,058 milliárd euróra emelkedett.

vasút mozdony IC megrendelés Siemens Deutsche Bahn
Kapcsolódó cikkek