Cégvilág

Tönkrement a milliárdos gabonakereskedő

Felszámolás alá került a gabonafélék nagykereskedelmével foglalkozó D+D Kft., amely többek között a Vénusz étolaj gyártójának beszállítója volt. Vélhetően a gabonapiaci árrobbanás tette tönkre az 1990 óta működő vállalkozást.

Elrendelte a Pest Megyei Bíróság a sülysápi D+D Kft. felszámolását.A cég vélhetően a válság, és a tavaly nyár elején a gabonapiacon kialakult árrobbanás miatt került nehéz helyzetbe - írta a Gazdaság.hu.

Az agrártermékek termelőiár-szintje a legutóbbi a KSH adatai szerint idén februárban közel 50 százalékkal magasabb volt az egy évvel korábbinál, ezen belül a növényi termékek árszínvonala mintegy 68 százalékkal emelkedett. Az ipari növények termelői ára 35,7, ezen belül az olajnövényeké 61,0 százalékkal emelkedett a 2010. februárihoz képest.

Utóbbi érzékenyen érinthette a D+D Kft.-t, mivel legutóbbi beszámolója szerint beszállítója többek között a Vénusz és Floriol étolajat gyártó Bunge Zrt.-nek. Partnerei között található az izocukrot gyártó Hungrana Kft.-nek, az élelmiszer alapanyagok előállításával, valamint különféle mezőgazdasági termékek feldolgozásával, elosztásával és kereskedelmével foglalkozó Cargill Zrt.-nek, és a Glencore Grain Kft-nek. A 3 milliós alaptőkéjű cég magánszemélyek, vélhetően egy házaspár tulajdonában áll, más vállalkozás nincs a nevükön.

gabonakereskedelem beszállító Venus étolaj
Kapcsolódó cikkek