Cégvilág

Csak a csapdák voltak rossz helyen - Lezárul a Tesco egér ügy

Befejeződött a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal vizsgálata, amely kimutatta, hogy a Tesco áruházak 97 százalékban megfelelnek a higiéniai elvárásoknak.

Lezárult a hatóság átfogó vizsgálata a Tesco magyarországi áruházaiban. Az elmúlt négy napban a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal munkatársai közel 200 üzletet vetettek minden részletre kiterjedő ellenőrzés alá, amelyek eredménye alátámasztja a Tesco korábban kiadott közleményét – írja az áruház.

A vizsgálat szerint az áruházlánc 97 százalékban megfelel a higiéniai előírásoknak, a talált apróbb mulasztások elsősorban adminisztratív jellegűek, például alvállalkozói dokumentáció pontatlansága, vagy egyes helyeken a rágcsálócsapdák elhelyezkedése nem volt megfelelő. Ez az eredmény kiemelkedően jónak számít.

A hatóság munkatársai rendkívül alaposan és lelkiismeretesen átvizsgálták az üzletek minden területét, ebben a Tesco illetékesei maximálisan együttműködőek voltak, így semmi sem kerülhette el az ellenőrök figyelmét.

A vizsgálat azt is igazolta, hogy a Tesco napi gyakorlata mindenben megfelel a Magyarországon hatályos törvényeknek, saját Élelmiszerbiztonsági kézikönyve pedig sok esetben szigorúbb előírásokat tartalmaz, mint amelyeket a jogszabály megfogalmaz.
 

 


 

vizsgálat egér Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Tesco
Kapcsolódó cikkek