Cégvilág

Hétemeletes zöldirodaház épül a XIII. kerületben

Lerakták a Skanska új fejlesztésének, a 32,5 millió eurós beruházással épülő Green House nevű irodaháznak az alapkövét.

A XIII. kerületben, a Kassák Lajos és Lőportár utca sarkán megépítendő környezettudatos ház már a tervek alapján elnyerte a LEED Platinum minősítést. A fejlesztés a magyar előírásokhoz képest 30 százalékkal kevesebb energiát, valamint 64 százalékkal kevesebb ivóvizet használ fel – mondta Andreas Lindelöf, a Skanska Property Hungary ügyvezető igazgatója.
A társaság vezetője a beruházás finanszírozási hátterével kapcsolatban kijelentette, a fejlesztést saját forrásból valósítják meg, így ezzel versenyelőnyt élveznek a konkurensekhez képest.

A hétemeletes, 17 800 négyzetméter kiadható területű Green House a tervek szerint 2012 második felében készül el. Bérleti szerződést még nem írtak alá, de Lindelöf a nemzetközi cégek érdeklődése alapján arra számít, hogy akár már ebben az évben megtelik az irodaház.

A cég egy közelmúltbeli bejelentés alapján újabb beruházásra készül a kerületben. A társaság a Váci úton vásárolt telken várhatóan már a jövő év elején elkezdheti egy 26 ezer négyzetméter kiadható területű irodaház építését.

Skanska zöld iroda lindelöf irodaház leed platinum finanszírozás
Kapcsolódó cikkek