Cégvilág

Holnap újabb területre tör be a Google

A Bloomberg információi szerint a keresőóriás május 26-án mutatja be mobilfizetési rendszerét, amelyet az NFC-képes Androidos telefonok segítségével vehetnek igénybe az amerikai ügyfelek.

A Google a Bloombergnek nyilatkozó bennfentesek információi szerint a near field communication (NFC) technológiát használja majd a mobilfizetéshez. A rendszer egyelőre csak pár amerikai városban és kizárólag a Sprint hálózatán keresztül működik. A harmadik legnagyobb amerikai mobilszolgáltató, a Sprint a Google Nexus S telefonjain keresztül teszi majd elérhetővé a szolgáltatást, amelynek segítségével a felhasználóknak csak közel kell vinniük az érzékelőkhöz a telefonjukat a fizetéshez.

Az NFC fizetés a dinamikusan növekvő amerikai mobilkupon piacból veheti ki a részét: a múlt évben még csak 370 milliárd dollárt tett ki a szektor a Borrell Associates adatai szerint, 2014-re viszont a cég becslései szerint 6,53 milliárd dollárt érhet el a piac nagysága. New York, San Francisco, Los Angeles, Chicago és Washington – ezekben a városokban lesz elérhető a Google fizetési hálózata, de a keresőóriásnak mindent be kell vetnie, ha nagyobb szeletet akar hasítani ebből az ágazatból. 2012-ben a ISIS néven indítja el saját mobilfizetési hálózatát a három mobilóriás: az AT&T, a Verizon és a T-Mobile USA.

 

ISIS NFC Google mobilfizetés near field communication
Kapcsolódó cikkek