Cégvilág

Kisebb SIM-kártyák érkezhetnek

Az Apple benyújtott egy javaslatot az illetékes felügyeleti szervhez, amely szerint a jövőben egy a mostaninál jóval apróbb SIM kártyát vezetnének be.

Az ETSI-hez (Európai Telekommunikációs Sztenderd Intézet) benyújtott dokumentáció szerint a javasolt SIM kártya még az Apple által jelenleg alkalmazott mikor SIM-nél is apróbb, így több hely marad a telefonokban a fontosabb funkciókra.

A szervezetnél akár egy-másfél évig is eltarthat a tervezet elbírálása, az érdekes az lesz, hogy a jelenlegi rendszerhez hasonlóan a szolgáltató irányíthatja-e majd a kártyákat. A The Register emlékeztet arra, hogy az Apple-t mindig is zavarta, hogy a szolgáltatók felügyelik a telefonok hordozható "lelkét", ezért régóta a szolgáltató-független SIM mellett kampányol. Az almás vállalat célja, hogy az ellenőrzést közvetlenül a felhasználók gyakorolhassák egy az iTunes-hoz hasonló rendszer keretében.

Mindenesetre az ETSI asztalán fekvő javaslatban szereplő SIM szerkezet tekintetében megegyezik a most használt szabvánnyal, csak kevesebb műanyag fogja körbe.

SIM kártya Apple SIM etsi mikro sim sztenderd
Kapcsolódó cikkek