Cégvilág

Mit tervez az MVM a gázpiacon?

Az MVM csoport közel 22 milliárd forintos mérleg szerinti eredménnyel zárta 2010-et, a közgyűlés döntése értelmében 12,5 milliárd forint osztalékot fizet.

Az MVM csoport új vezetése felszámolta a veszetéget termelő kereskedelmi és beruházási szerződéseket, mindez 2010-ben 50 milliárd forintos értékevesztést jelentett, de lehetővé tette, hogy a csoport az idén növekdési pályára álljon.

Az MVM csoportnak 557 milliárd forintos árbevétel mellett közel 22 milliárd forintos adózott eredménye volt, amelyből a közgyűlés döntése értelmében 12,5 milliárd forint osztalékot fizetnek, ismertette Baji Csaba elnök-vezérigazgató.

A közgyűlés meghatározta a csoport növekedését és erősödését szolgáló feladatokat és hozzárendelte az eszközöket is. A növekedés eszköze például a térségi terjeszkedés, a gázpiaci szerepvállalás, a gázszállítás megindítása és az AGRI gázprojektben való részvétel. A villamos energia termelés biztonságában és későbbi növelésében jelentős szerep jut a paksi atomerőműre, annak előkészítés alatti élettartam hosszabbítására és úúj blokokkal való ellátására. 


Interjúnk Baji Csabával a holnapi Világgazdaságban.
 

Baji Csaba gázpiac paksi AGRI MVM
Kapcsolódó cikkek