Cégvilág

Nem fogyaszt a Nivea krém

Az amerikai Federal Trade Commission (FTC) 900 ezer dolláros bírságot szabott ki a Nivea krém gyártójának, miután a cég nem tudta igazolni a termék hatásával kapcsolatos állításait.

A Nivea MySilhouette! a gyártó állítása szerint rendszeres használat mellett segít a testméret csökkentésében. Az Egyesült Államokban sugárzott tévéreklám szerint a krém négy hét alatt érezhetően feszesebbé teszi a bőrt és segít az alak átformálásában. A hirdetésben egy nő használja a krémet, majd felfedezi, hogy ismét belefér egy régi farmerébe.

A vállalat emellett szponzorált keresési találatokat is vásárolt, amelyek a "hasi elhízás", vagy a "karcsú derék" kulcsszavak beütésekor a terméket jelenítették meg, azt sugallva, hogy a krém segít a fogyásban. Az FTC elnöke a Consumer Reports által idézett indoklás szerint leszögezte, hogy egyetlen testápoló sem segít abban, hogy valaki belefogyjon a régi farmerébe. A hatóság döntése alapján a gyártónak 900 ezer dolláros büntetést kell fizetnie és a jövőben nem szerepelhet a reklámokban a fogyásra vonatkozó állítás.

fogyás krém hasi elhízás silhouette Nivea
Kapcsolódó cikkek