Cégvilág

Olcsóbb lehet Ferihegyről a New York-i út

Újraindította mától a Delta légitársaság a Budapest és a New York közötti szezonális nonstop járatát, így az április óta működő American Airlines járattal együtt immár két légitársasággal lehet közvetlenül New Yorkba utazni Budapestről. A fokozódó versenyből az ügyfelek profitálhatnak, ugyanis az kedvezően hathat a jegyárakra.

„A Delta idén nyáron ötödik éve kínál repülőjáratot Budapest és az Egyesült Államok között, és a járat elindítása óta csaknem 350 ezer ügyfél vette igénybe ezt a szolgáltatást” – mondta Bob Hannah, a Delta európai, közel-keleti és afrikai régiókért felelős értékesítési igazgatója. „Nagyon elégedettek vagyunk ennek a nyári, szezonális járatnak a sike

rével, amellyel több mint 50 célállomásra juthatnak el az utasok az USA-n belül és azon túl, így többek között Los Angelesből, Miamiból és Atlantából megközelíthető, népszerű desztinációkra is.” – tette hozzá. A ma indult napi rendszerességű járat egészen október 29-éig üzemel majd.

A Világgazdaság Online kérdésére Farkasdy Zoltán, a Delta magyarországi Country Managere elmondta, hogy a múlt évben több mint 88 százalékos terheléssel ment a járatuk, és erre a nyárra is hasonló kihasználtságot várnak. Elmondta, hogy bár a nyári terhelések ígéretesek mégsem indokolják az egész éves menetrend visszaállítását, ugyanis gazdaságilag nem lenne megalapozott ez a lépés. Hozzátette: ezenkívül a téli időszakra is biztosít a Delta utasai számára utazási lehetőséget New York irányában az Air France és KLM partnereként, Párizs és Amsterdam közbeiktatásával. Az utasforgalom mellett a Delta Budapest—New York járata egyben fontos teherszállítási útvonal is, járatonként átlagosan öt tonna teherrakomány-kapacitással.

Április elején indult az American Airlines Budapest – New York járata, a légitársaság európai sajtóközpontjának a Világgazdaság Online-nak adott tájékoztatása szerint az előzetes várakozásaiknak megfelelő annak kihasználtsága. Tájékoztatásuk szerint Európában átlagosan éves szinten 75-85 százalék körüli telítettséggel működnek a járataik, és azt várják, hogy a Budapest-New York járat is hozza ezt a szintet. A sajtóiroda közlése szerint általánosságban véve a versenynek kedvező hatása lehet az árszintre, azonban megjegyezték, hogy a mostani szezonális járatnak a megnyitásától függetlenül erős volt a verseny a piacon azokkal a légitársaságokkal, amelyek egy európai átszállással kínáltak repülőutat New Yorkba.

American Airlines Delta repülőút New York járat
Kapcsolódó cikkek