Cégvilág

Vége a kirúgási listák korának - Harcra készül a Schlecker

Németország legnagyobb illatszerlánca, a Schlecker a konszern átalakítása keretében fiókjainak akár tíz százalékát is bezárhatja a hazai piacon.

Lars Schlecker, a cégalapító Anton Schlecker fia a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungnak úgy nyilatkozott, hogy öt-nyolcszáz üzletet zárhat be a cég a jelenleg fenntartott nyolcezerből.

Schlecker elismerte, hogy a vállalat a harmadik már a harmadik egymást követő évben veszteséget termelt, és a sok kisebb versenytárs megelőzheti. Ugyanakkor a vállalat vezetése arra számít, hogy 2012-től ismét elindul a növekedés. "Megtörténhet, hogy hamarosan a második számú céggé esünk vissza a piacon, de aki ismer minket, tudja, hogy támadni fogunk" – fogalmazott a cég vezetője a dapd jelentése szerint. A menedzsment a felújításban bízik, tájékoztatásuk szerint a felújított üzletek 20-30 százalékos forgalomnövekedésről számolnak be és ha jövőre az átalakítási szakasz lezárul, "már senki nem fog a régi Schleckerről beszélni".

A menedzser ezzel a cég imázsára is utalt: a drogérialánc korábban bércsökkentésről, a dolgozók rejtett kamerás megfigyeléséről és megfélemlítéséről érkeztek hírek. Mint arról beszámoltunk, a német lapok szerint a Schlecker húszoldalas listát vezet azokról a dolgozókról, akiktől meg akar válni és akiket megfigyelés alatt tart. A dokumentumon szereplő nevek után két időpont látható. Az első, amikor a Schlecker menedzsmentjének figyelme ráirányult az érintett személyre, a másik pedig azt az időpontot jelzi, amikor az illető személytől szeretnének megválni.

 Schlecker szerint ennek a korszaknak vége, minden fiókvezető számára világossá tették, hogy ez nem megfelelő módszer a fejlesztéshez. Most a vállalati kultúrával kapcsolatos szemináriumokkal próbálják helyreállítani a megfelelő hangulatot és a tervek szerint 2012-től már a dolgozók is részt vesznek majd a reklámkampányokban.

Tizenegyezer üzletével a Schlecker jelenleg a legnagyobb európai drogérialánc. A vállalat Magyarországon is szerencsét próbált, de nem találta meg a helyét a hazai piacon és tavaly év végén kivonult. A friss hírek szerint hamarosan a Wolfauban található regionális áruközpontot is bezárják, mivel onnan főként a magyar piacot szolgálta ki a cég.


.

Schlecker drogéria felújít dolgozó kampány
Kapcsolódó cikkek