Cégvilág

Interbook-részt vett az Accace csoport

A térség könyvelési, bérszámfejtői és adó-tanácsadási piacon piacvezetőnek számító Accace holding 70 százalékos részesedést szerzett a budapesti székhelyű Interbook Kft.-ben. A tranzakció értékéről az érintettek nem adtak tájékoztatást. A 2008-tól önálló leányvállalattal a magyar piacra lépő Accace az Interbookkal kiegészülve Accace Interbook néven folytatja itteni működését.

„Az Interbooknak az Accace csoportba történő integrálása, illetve a két cég egyesítése révén tovább erősítjük pozíciónkat Magyarországon, egyúttal Budapestre hozzuk régiós tapasztalatainkat” – mondta az akvizíció kapcsán Jirí Majer, az Accace csoport vezérigazgatója.
Az Accace főbb ügyfélkörét a régióban működő nemzetközi cégek alkotják, köztük a New York-i, illetve frankfurti tőzsdén jegyzett vállalatok. A felek szerint az akvizíció révén kaput nyitnak az újabb multinacionális ügyfelek előtt. Az összeolvadás célja ezenkívül az Accace Interbook növekedési ütemének meggyorsítása a válság időszakában is. A csoport 2011 második fél évében megkezdi adó-tanácsadási szolgáltatás nyújtását is a magyar piacon.

„Már a kezdetektől jó kapcsolat alakult ki az Accace-szel. Mindkét cég a gyors és hatékony kiszolgálásban, a kiemelkedő minőségű szolgáltatásokban hisz. Az akvizíció révén a korábbinál nagyobb szerepet játszhatunk a nemzetközi porondon” – mondta Nemecz István, az Interbook ügyvezetője.

Az Accace 2006-ban alakult Csehországban, s rövidesen az egyik leggyorsabban fejlődő tanácsadó cégek egyike lett térségünkben a könyvelés és bérszámfejtés területén. Hét saját leánycége van Szlovákiában, Lengyelországban, Romániában, Csehországban, Ukrajnában és Magyarországon.

Az Interbook az Ernst & Young Kft. keretében gazdasági igazgatóságként működött 1996-ig. Azóta független könyv- és számviteli szolgáltatóként működik, melynek oka a hazai számviteli és könyvvizsgálói szabályok szigorodása, valamint a tulajdonosi függetlenedés hatására szükségessé vált a függetlenedés volt.

bérszámfejtő accace könyvelés számvitel interbook
Kapcsolódó cikkek