Cégvilág

Jól vizsgázott az olcsó Kobo e-olvasó

Az amerikai Consumer Reports tesztje szerint jól teljesít a Kobo alacsony árfekvésű e-olvasója, bár a drágább riválisait nem múlja felül.

Az eReader Touch a független amerikai fogyasztóvédelmi lap szerint a Kobo eddigi legjobb e-olvasója. A kategória legkönnyebb készüléke mindössze 18,71 dekagrammot nyom és minden lényeges kategóriában jól teljesít. Az olvashatóság, az irányítás és a fájltámogatás tekintetében is megfelelőnek ítéltetett a berendezés, bár a Consumer Reports hozzáteszi: a 130 dolláros eReader nem teljesít olyan jól, mint a Nook vagy az Amazon Kindle.

Szintén a Kobo mellett szól, hogy a lap által tesztelt e-olvasók közül az eReader rendelkezik a legnagyobb maximális betűmérettel, ami azt jelenti, hogy akár látássérültek számára is alkalmas lehet. Egyes vásárlókat eltántoríthat az a tény, hogy a Kobo résztulajdonosa, a Borders a közelmúltban bejelentette, hogy bezárja könyvesboltjait, de aggodalomra nincs ok. A Kobo már közölte, hogy az e-olvasók és a periodikák forgalmazása zavartalanul folytatódik.

kobo teszt e-olvasó ereader
Kapcsolódó cikkek