Cégvilág

Magyar sörök fesztiválja a budai Várban

A három nagy magyar sörgyár mellett mind a 32 hazai kisüzemi sörfőzde képviselteti magát az augusztus 25–28. között megrendezendő I. Budavári Sörfesztiválon – hangzott el az eseményt bemutató tegnapi sajtótájékoztatón.

A több mint száz sörkülönlegesség, hazai és külföldi márka mellett sörtörténeti kiállítás, számos koncert és stand-up comedy előadás is várja az érdeklődőket, de éttermek és cateringcégek is képviseltetik magukat. A belépő 1690 forint lesz, ez egy korsó sör árát tartalmazza, 500 forintos betétdíjért pedig söröspoharat is adnak.

A gasztro- és zenei fesztiválokon mostanában megszokott kuponos vagy kártyás fizetési rendszerekkel szemben itt készpénzzel lehet majd fizetni. Az eseményre körülbelül napi tízezer látogatót várnak. Kurucz Dániel és Kurucz Gergely, a szervező Sörfesztivál Kft. két tulajdonosa a Világgazdaságnak elmondta, a rendezvény ötletét lelkesen fogadták a hazai sörgyártók, így hagyományteremtőnek szánják a rendezvényt. Az idén még várhatóan veszteséges lesz, éppúgy, mint általában az új fesztiválok.

Budai vár stand-up sörfesztivál gasztro feszitvál sör
Kapcsolódó cikkek