Cégvilág

Rekordokat döntött a VOLT - Új pénz jön a Balaton Soundon

Megdőlt a korábbi látogatottsági csúcs – Új fizetési eszköz jön a Balaton Soundon.

Rekordot döntött az idén 19. alkalommal megrendezett soproni VOLT Fesztivál: a négynapos eseményen, amely egyben az magyar elnökségének a záróbulija is volt, összesen 102 ezren vettek részt, többen, mint eddig valaha. „Az sem fordult még elő, hogy a kiadható bérletek az első este elfogytak volna, az idén azonban a fesztivál első napján már nem lehetett bérletet venni, a záróestén pedig ki kellett tenni a »telt ház« táblát, hiszen harmincezren szórakoztak a rendezvényen” – mondta Lobenwein Norbert főszervező.

A VOLT-on is sikerrel debütált a Sziget Szervezőiroda rendezvényeinek új fizetőeszköze, a fesztiválkártya. A csütörtökön induló zamárdi Balaton Sound Fesztiválon pedig egy további készpénzmentes fizetőeszköz is bemutatkozik, a fesztiválóra, amelyet a Szigeten is lehet majd kapni. Érintésmentes (NFC) technológiával készült, több európai ország és az Egyesült Államok fesztiváljai használják a közeljövőben, a premierre Magyarországon kerül sor.

Az eszköz 7990 forintba kerül. A zamárdi Balaton Sound esetében a korábbi évekhez hasonlóan az idén is telt házat várnak a szervezők, a bérletesek közt a külföldiek aránya a tíz százalékot is elérheti.

Hotel épül a Hegyalja fesztivál területén

A múlt hét végén lerakták a tokaji Hegyalja Fesztivál területén összesen 1,1 milliárd forintból épülő 150 fős, háromcsillagos Hegy’ szálloda, valamint a fesztiválterületet körbejáró Nagy-Morotva vízi tanösvény alapkövét. A fejlesztésekkel összhangban az idén a fesztiválterületen belül működő Hegyalja kemping befogadóképessége ezer sátorhellyel nő.

A 2012-ben nyíló, összesen 500 millió forintos beruházásból épülő szálloda wellnessrészleggel is rendelkezik. A Holt-Tisza állat- és növényvilágát bemutató, 660 millió forintból épülő tanösvény pedig egyedülálló „zöld” programelem lesz az évről évre mintegy nyolcvanezer vendéget vonzó fesztivál kínálatában. A Delta Fest Kft. által szervezett eseményt az idei évben július 13–17. között tartják meg.

A 2012-ben nyíló, összesen 500 millió forintos beruházásból épülő szálloda wellnessrészleggel is rendelkezik. A Holt-Tisza állat- és növényvilágát bemutató, 660 millió forintból épülő tanösvény pedig egyedülálló „zöld” programelem lesz az évről évre mintegy nyolcvanezer vendéget vonzó fesztivál kínálatában. A Delta Fest Kft. által szervezett eseményt az idei évben július 13–17. között tartják meg. -->

VOLT Fesztivál Balaton Sound NFC Európai Unió
Kapcsolódó cikkek