Cégvilág

Fotex: csökkenő profit, borús kilátások

A Fotex csoport 2011 első fél évében 3,9 millió euró adózás előtti nyereséget ért el, ez mintegy 3 százalékkal alatta marad a tavalyi első félévinek – közölte a társaság a BÉT honlapján.

A nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült konszolidált jelentés szerint a csoport első félévi adózott nyeresége 3,1 millió euró, 4 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál. A csoport nettó árbevétele a bázishoz képest 6 százalékkal, 19,4 millió euróra nőtt.

 A társaságcsoport árbevételé-nek 62 százaléka az ingatlanhasznosításból származott, a második legnagyobb részesedéssel a kristály- és üvegárugyártás és forgalmazás szerepel 18 százalékkal. A csoport tevékenységét Luxemburgban, Hollandiában, illetve Magyarországon végzi, döntően azonban Magyarországon realizálja árbevételét.

A luxemburgi székhelyű cég részvényei a BÉT A kategóriájában forognak.
A Fotex borús a jövőbeli kilátásokkal kapcsolatban, a jelentés szerint a csoport tevékenységére a kiskereskedelmi alakulása van legnagyobb hatással, ám a vásárlóerő javulására és így a kiskereskedelmi forgalom növekedésére az idén sem lehet számítani.

Ráadásul az ingatlanpiaci kereslet jelentős visszaesése miatt lényegesen beszűkültek a bérbeadási lehetőségek. Így a várhatóan alacsony szinten stagnáló bérleti díjak mellett számítani kell a jelentés szerint a lejáró szerződések nehézkesebb és kedvezőtlenebb kondíciók melletti meghosszabbításának növekvő kockázatára.

eredmény kilátások Fotex nyereség IFRS
Kapcsolódó cikkek