Cégvilág

Megszabadulhatunk a kínos képektől - Komoly változások a Facebookon

A Facebook több jelentős módosítás vitt végbe a közösségi portál megosztási funkciói kapcsán, amelyek egy része a Google+-on látott megoldásokra hajaz.

A világ legnépszerűbb közösségi portálja számos új lehetőséget telepített az oldalra, illetve a funkciók egy részét a kevésbé látogatott személyes beállításokból frekventáltabb helyekre, például a hírfolyamba és a profil oldalakra tette át.

Augusztus 25-től a felhasználók szinte minden, rájuk vonatkozó információ megosztásáról dönthetnek, hasonlóan a Google+ megoldásához. Az adott profilinformációk mellett minden egyes status frissítésnél is megjelenik egy lenyitható menü, amelyben a tagok megadhatják, ki láthatja az adott közlést.

Ezentúl az egyéni oldalak tetején jelenik majd meg a "profil megtekintése mint…" menüpont a korábbi, rejtettebb helyét elhagyva. Ennek segítségével a felhasználók egy mozdulattal megtudhatják, milyen információkat tudhat meg róluk az illető, mielőtt jóváhagynák az ismeretséget. Bővült és szigorodott is a tagelés lehetősége: egyrészt a baráti körön kívüli személyek is tagelhetőek, illetve azok az oldalak is, amelyeket nem "lájkol" az adott felhasználó.

Másrészt viszont ezek a tagek le is tilthatóak, mielőtt még megjelennének. További változás, hogy a felhasználó számára kellemetlen tagelt hozzászólásokat akár törölheti is, így eltüntethetőek az esetleg kínos képek, amelyek az ismerősök készítettek a nem megfelelő pillanatokban – írja a The Washington Post.

profil megosztás tagel közösségi portál Facebook
Kapcsolódó cikkek