Cégvilág

Minden második kkv uniós pénzre számít

Az uniós társfinanszírozású pályázati támogatások fontos forrást jelentenek a vállalkozások számára, átlagosan minden második kis- és középvállalkozás (kkv) tartja reálisnak, hogy részesül ilyen támogatásból.

Közülük is leginkább a mezőgazdasági vállalkozások és a nagyobb árbevételű kkv-k optimisták. A többi között ez derül ki a K&H most közzétett bizalmiindex-felméréséből.

Jó hír, hogy már elérhetők az egyik legnépszerűbb uniós támogatás, a telephely-fejlesztési pályázat kitöltő programjai, így benyújthatók a kérelmek. A határidő 2011. szeptember 19-re módosult, kivéve a dél-alföldi, észak-alföldi és észak-magyarországi régiókat, hogy az továbbra is 2011. december 30-a.

A támogatás összege 10–100 millió forint, a támogatási mérték 20–60 százalékos. A pályázat keretében elnyert támogatás infrastrukturális fejlesztésekre, új eszközök beszerzésére, valamint projekt-előkészítési költségek finanszírozására használható fel. Az uniós forrás lehetőséget nyújt meglévő telephelyek korszerűsítésére és újak létrehozására is. 

támogatás kkv vállalkozás pályázat optimista
Kapcsolódó cikkek