Cégvilág

Robbanás előtt a 3D-s műsorok

A Discovery hamarosan nálunk is sugározhat térhatásban

TELEVÍZIÓZÁS. Megkötötte első Egyesült Államokon kívüli 3D-s műsorszórásról szóló szerződéseit a Discovery Networks International (DNI). Nagy-Britanniában a legnagyobb disztribúciós partnereivel, a BSkyB-vel és a Virgin Mediával, Japánban pedig a vezető nemzetközi szolgáltatóval, a J:COM-mal kötöttek megállapodást erről. „A 3D-s műsorszórás világszintű robbanás előtt áll. A Discovery készen áll arra, hogy a legjobb nemzetközi szolgáltatókon keresztül minőségi 3D-s tartalmat kínáljon” – nyilatkozott Mark Hollinger, a Discovery Networks International elnök-vezérigazgatója.

„Ismeretterjesztő programjaink legszélesebb körét szeretnénk 3D-ben is elérhetővé tenni az iparág vezető szolgáltatóinak közreműködésével. Tárgyalunk közép-európai partnereinkkel is, hogy mihamarabb hasonló szolgáltatást nyújthassunk nézőinknek a régióban” – tette hozzá Dorota Zurkowska-Bytner, a Discovery Networks CEEMEA közép-európai country managere.

A 3D-s szolgáltatást a tervek szerint augusztusban indítják a BSkyB csatornán és a Virgin 3D VOD platformján. A kínálatban természettudományos, műszaki, extrém sportokkal foglalkozó és bűntényeket feltáró műsorok is találhatók.

A térhatású televíziókészülékek forgalma mindazonáltal egyelőre nem pörgött fel a remélt mértékben. Tavaly világszerte 252 millió új 3D-s tévét adtak el, de míg korábban évről évre nőtt ez a szám, 2011-ben stagnálást valószínűsítenek. VG

Növekvő árbevétel

A múlt év hasonló időszakához képest 11 százalékkal, 1067 millió dollárra nőtt a Discovery Communications Inc. árbevétele a június 30-án véget ért második negyedévben – közölte a társaság. A pénzügyi beszámoló szerint a csoport leírások előtti üzemi eredménye (OIBDA) 12 százalékkal, 510 millió dollárra nőtt, míg a nettó eredmény az egy évvel korábbi 106 millióról 254 millió dollárra nőtt a periódusban. A teljes évre 4075–4175 millió dollár közötti árbevételt, valamint 1000–1075 millió dollár közötti eredményt vár a társaság.


Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek